Till senaste kommentaren

Hur många frö är det i era fröpåsar?

Jag skulle vilja att mängden frön angavs i antal, eller vikt tillsammans med en uppgift med antal per gram tex. Jag tycker måttet med antal sträckmeter för lök tex är väldigt svårt att förstå. För hur många frön  per sträckmeter räknar ni med då egentligen? Någonstans måste ni ju ända ha räknat på vikt eller antal. Själv förkultiverar jag lök och sår ett antal i varje kruka som sedan planteras ut. Jag vill veta hur många krukor en påse räcker till. Så jag köper rätt mängd. Andra firmor anger antal eller vikt, så även för prisjämförelse vore det bra.
Eva

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga. Vi anger varken antal frö på våra portioner eller grobarhetsprocent. Vi anger hur mycket fröerna räcker till till exempel antal plantor eller antal meter. Vi anpassar oss efter grobarheten på partierna som vi packar i portionerna. Ni som kunder ska alltid få det antal/yta som lovas på portionen och ska inte själva behöva räkna ut hur stor del av innehållet som kommer gro utifrån en angiven grobarhetsprocent.

  Om jag får artikelnummer på påsen, datum och koden bakom datumen ska jag se om kan få fram mer info.

  Ha en bra dag!
  Anna
 • Det var inget bra svar tycker jag. Om det står 4-6 sträckmeter så måste jag ju i alla fall veta hur tätt/glest ni har tänkt er att man ska så för att det ska räcka så långt. På ett annat företag kan jag läsa en rekomendation om 40-60 frö per sträckmeter. Vilket borde innebära 160-360 st. Men den uppgiften borde ni ju ha själva i så fall. Räkna måste man  ju göra i vilket fall som helst. Antal och grobarhet är enklare att hantera och översätta till kruksådd tex. Mitt resonemang gäller generellt, men just nu var det lökfrö jag tittade på. Får väl köpa en påse när de finns i butiken så kan väga själv och se hur många påsar som kommer att gå åt 😀
  Eva
 • Hej,
  Med hjälp av plantavstånd och räcker till får man ut den minsta mängden frö som finns i påsen Ex är plantavståndet 10 cm och påsen säger ca 5 meter, är innehållet minst 50 frö (om grobarheten är 100%), vi lägger dessutom till en faktor som ger extra frön i påsen.

  Vi tackar för dina synpunkter och de är framförda till produktchefen för fröportioner.
  Ha en fin dag!
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.