Till senaste kommentaren

Mina gräsfrön vill inte gro

Jag har sått gräs men det gror inte. Vad kan det bero på?
Kerstin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kerstin!
  Beroende på vilket gräsfrö man valt så tar det mellan en knapp vecka upp till en månad för att se resultat.  Under denna tid är det otroligt viktigt att såbädden inte torkar ut, utan den måste hållas konstant fuktig. Extra Green är vår mest långsamt groende frö och det tar upp till 4 v innan fröna gror.

  Alla våra gräsfrön är enligt lag tvungna att skickas in till Jordbruksverket för grobarhetstester, så att det är fröna som är problemet är ytterst osannolikt. Då hade vi säkert även fått återkoppling från fler kunder.

  Ett frö som håller på att gro som får torka ut kommer att dö. En varm vår/sommardag är det omöjligt att hålla det fuktigt om man inte mer eller mindre hela tiden skvätta på vatten. Därför rekommenderar vi att så gräs på vår eller höst.

  Vill man göra det på vår/sommaren så behöver man täcka med fiberduk för att ha en chans att behålla fukten, och även med duk kan man behöva vattna flera gånger en varm och solig dag.

  Viktigt är även att man plattar till såbädden så fröet har mycket markkontakt. Vill du läsa mer om gräsmattor rekommenderar jag Mer om gräsmatta och www.olleberg.nu
  Emelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.