Vad betyder "KRAV" symbolen?

Vad innebär KRAV-märkt i dessa dagar? 💚🌿 Förlåt kunde inte låta bli att fråga, efter ha sett ”Uppdrag Granskning” om Kravmärkning för djurhållning.

Eva-Lena

Kommentarer

 • Varför välja KRAV-certifierat?
  Vi på Econova / Weibulls får nu frågor som varför man ska välja KRAV-märkta produkter med anledning av Uppdrag Gransknings reportage.

  Vi som KRAV-certifierade blir också illa berörda av reportagen!

  KRAV-märket har växt fram ur ett engagemang för jorden, naturen, människorna, djuren och framtiden. Ett engagemang som vi på Econova / Weibulls delar och vill bidra till. För oss är dock inte den prioriterade frågan vilken certifiering man ska välja, utan hur vi som företag kan bidra till mer hållbara val. De KRAV-certifierade produkter som vi säljer är bra hållbarhetsval. Inte på grund av certifieringen, utan snarare på grund av hur de är framtagna och hanterade genom hela livscykeln.

  Vi som företag är certifierade enligt KRAV. Det ger oss också möjligheten att certifiera våra produkter. Certifieringen ställer ett antal krav på oss och vår verksamhet. Det rör sig exempelvis om att produkterna ska vara ekologiskt odlade och framställda, att vi ska använda grön el och miljövänligt lim i våra förpackningar och mycket mer. Det ställer också krav på ett ständigt pågående arbete för att hitta mera hållbara lösningar. Vårt certifieringsorgan är mycket noggranna med sina kontroller. Det är vi tacksamma för.

  KRAV är inte den enda certifieringen / märkningen som vi använder. Vi är även ISO14001-certifierade samt säljer många produkter med EU-lövet. Även här genomför det kontroller på vår verksamhet. Valet av våra certifieringar är ett ständigt pågående arbetet och i framtiden kan det bli aktuellt mer fler eller andra certifieringar.

  Vi har även tagit fram vår egen arbetsmetod / märkning, Weibulls Life. Med denna märkning har vi utvecklat ett antal hållbarhetskriterier som vi utvärderar produkter utifrån. Kriterierna täcker in hela produktens livscykel och har snabbt blivit ett viktigt verktyg för oss i arbetet med att skapa en alltmer hållbar produktportfölj. De produkter som presterar allra bäst och därmed uppfyller våra kriterier ger vi symbolen vi kallar för Weibulls Life.
  Anna
 • Jenny Nordlöf
 • Hej,
  Samtliga av våra fröer som saluförs är grobarhetstestade och jordbruksverket kommer konstant till oss och testar våra frön. Inga frön med dålig grobarhet lämnar våran fabrik. Vad som hänt just din sådd kan vi inte riktigt svara på. Den yttre påverkan kan det vara,
  Grundregeln är mycket ljus , lagom med värme och hela tiden fuktig jord ej blöt. Om det är för blött och kallt dör fröet , likaså om det är för varmt och torrt. Denna säsong har startar kallare och mörkare så det kan bero på förtidig sådd.
  Maria
 • Önskar nya fröpåsar
  Jenny Nordlöf
 • Vart har du köpt dina fröpåsar?
  Maria

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.