Till senaste kommentaren

Hur kan man bekämpa vitgröe ?

Jag har sått med extra green och vill ha en fin gräsmatta,  Både jag och min son som har likadant problem med vitgröe 😠. Har svårt att få fart på mattan trots noggrann plan. Vitgröen gör att man överväger grön asfalt snart. Tacksam för goda råd. 🙏. Skulle man börjat med villablandning först och sedan gått över till extra green?

Kommentarer

  • Hej,

    Kampen mot vitgröe kan verka hopplös och vi brukar säga att det bästa sättet att bekämpa vitgröe, är att ge det önskvärda gräset optimala förutsättningar. Du måste med andra ord se till att gräset du vill ha i din matta trivs så bra och blir så tätt, att vitgröen konkurreras ut.

    Vitgröen är ettårig men sätter frö flera gånger per år. Jorden kan innehålla miljontals med frön som bara väntar på att få chansen att gro. Att rensa manuellt kan därför vara en temporär lösning. Klipp gräset var fjärde dag med uppsamlare. Om klippet får ligga kvar sprider sig fröerna i gräsmattan.

    Har ni provat vertikalskära gräsmattan och därefter toppdressa och stödså? Viktigt är också att ge gräsmattan gödsel vår, sommar och höst.

    Lycka till med gräsmattan 😀

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.