Fritidsflis för barn?

Hej!

Jag köpte just 10 påsar av ert fritidsflis. Vi ska ha det i en uteleksdel ihop med ett ute-lekkök för barnen etc. Tanken är att de kan leka matlagning där med pinnar etc och även fliset.

Men nu ser jag på paketet att det står att man ska tvätta händerna efter beröring. Varför det? Är det skadligt för händerna på något vis?

Hälsningar Peter
Peter

Kommentarer

 • Hej,
  Det är en allmän rekommendation.
  Det är inget konstigt med fliset i sig, det är inte behandlat med några giftiga ämnen eller liknande. Däremot så kan vi ju aldrig garantera att det inte följer med bakterier och liknande som kanske inte är så bra för magen. Precis som vi alltid rekommenderar att tvätta händer efter att man har handskats med våra jordprodukter.

  Fliset hanteras ju i flera led och mellanlagras. På samma anläggningar och med samma maskiner hanteras även jordprodukter, gödning osv. Även om det finns rutiner för att hålla isär material och rengöra maskiner och redskap, så finns alltid risken att bakterier och liknande kan följa med även i fliset.
  Men fritidsflis används även på större lekplatser och är till för detta. Så jag skulle inte oroa mig mer för fritidsfliset än tex sanden i sandlådan eller jorden i rabatten. Dock är inga av dessa material avsedda att stoppa i munnen.
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.