Till senaste kommentaren

Jord och gödsel med och utan vinass?

Vilket sortiment har ni med och utan vinass?
Daniel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  I de flesta analyser på våra näringar vi skickat till laboratoriet har inga spår av växtskyddsmedel kunnat detekterats. I ett fåtal prover har väldigt låga värden hittats. Nedan kommer mer information om hur vi tänker och agerar kring detta.

  KRAV-näring fortsatt i butik?
  Frågan kring vinass i flytande näring har vi utrett under en längre tid. Nivåerna av växtskyddsmedel som återfinns i testerna är låga och det är bara i ett fåtal av analyserna som rester av växtskyddsmedel detekterats. Med den informationen vi har idag kommer våra KRAV-näringar finnas kvar på hyllorna i de butiker som så önskar.
  De skador som rapporterats på plantorna kan uppkomma av flera olika orsaker. Konsumenter som väljer att köpa och använda våra produkter med vinass kan känna sig trygga med att de rester av växtskyddsmedel som dedikerats i några flytande näringar är lägre än de nivåer som maten de köper kan innehålla. Vi rekommenderar även att konsumenterna följer instruktioner som finns på förpackningen samt odlar i större krukor med rikligt vattentillgång.

  Ekologisk odling utan vinass:
  För de konsumenter som önskar att välja en produkt utan vinass har vi ett brett utbud med flytande näring och gödsel. Vi erbjuder KRAV-godkända produkter som inte innehåller vinass och ett brett utbud av mineralbaserad flytande näring. Önskar du läsa mer om dessa produkter så kika gärna in på www.econova.se

  Våra jordar:
  Vi har även gått igenom innehållet i våra jordar och ingen av våra jordprodukter innehåller vinass, ej heller våra KRAV-godkända jordar.
  Anna
 • Förtydligande av det som varit i media med avseende på journalisten Lena Israelssons inlägg på Facebook;
  Tack Lena för att du uppmärksammat oss på att informationen på Econovas hemsida inte är tydlig nog. Vi kommer under dagen att uppdatera produktinformationen kring vinass på webben. Dessvärre är det länge sedan texten uppdaterades på webben. Varudeklarationen på Substral flytande näring (som Lena har titta på i butik) har inte ändrats. Om man läser hela texten står det att produkten innehåller vinass. I dagsläget kan Substral inte erbjuda en organisk flytande näring som inte innehåller vinass, men vi jobbar på det.

  Lena refererar till Substrals KRAV godkända Universalnäring som
  består till 100% av naturliga plantbaserade ingredienser och är godkänt för ekologisk odling. Produkten innehåller vinass.

  Etiketten på baksidan går att öppna där kan du ta del av hela varudeklarationen. Se bilder

  I bifogad fil kan du läsa om vilka produkter som innehåller och inte innehåller Vinass.


  Carina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.