Så gräs på våren?

Hej,
Förstått att rekommendationen är att så gräs på hösten men vi kommer få leverans av jord inom någon vecka. Därför undrar jag om vi ändå bör så då och om möjligt bättra på till hösten eller finns något bättre alternativ?

Mvh Jenny
Jenny

Kommentarer

 • Hej,
  Vi rekommenderar att så gräs på hösten främst för det kräver mindre passning med bevattning.

  Beroende på vilket gräsfrö man valt så tar det mellan en knapp vecka upp till en månad för att se resultat. Under denna tid är det otroligt viktigt att såbädden inte torkar ut, utan den måste hållas konstant fuktig. Jordtemperaturen får heller inte understiga 8 grader.

  Ett frö som håller på att gro som får torka ut kommer att dö. En varm vår/sommardag är det krävs det mycket för att hålla det fuktigt om man inte mer eller mindre hela tiden skvätta på vatten. Därför rekommenderar vi att så gräs under hösten, men kan man hålla det fuktigt så går det minst lika fort att få det växa på våren.

  Så i de ojämna fläckarna brukar man behöva göra oavsett om man anlägger gräsmatta på hösten eller våren. 

  För att påskynda etableringen kan sådden med fördel täckas med fiberduk, både för att skynda på groningen och skydda för uttorkning en torr, varm och solig dag.

  Under etableringen så vattnar man lite och ofta till skillnad från den färdiga gräsmattan som behöver ca 25 mm i en omgång var 5-7 dag.

  Lycka till med din gräsmatta!
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.