Till senaste kommentaren

Vilken gräsfröblandning ska man använda när man strö sår på gammal gräsmatta?

Hej
Jag bara undrar om ni kan rekommendera en bra gräsfrö blandning till att strö på en befintlig gräsmatta.

Har köpt toppdress som ska lägga ut på gräsmattan och behöver en bra gräsfrö som överleva under höst och vinter, tänkte göra det 1 oktober. Har dock ett litet om råde med mycket skugga.

Och sen undrar jag bara om man behöver vattna mycket under hösten. Har sått nu i maj/juni och vattnat varje dag. Blev inte riktigt jämnt så.tänkte fixa det nu i höst så jag får en bra gräsmatta till nästa sommar.

Tack i för väg för hjälpen
Mvh Johan Svensson 

Johan Svensson

Kommentarer

 • Hej,

  Det finns lite olika grässorter som jag kan tänka mig passa er gräsmatta. Det finns både "Skugga" som är både vinterhärdig, tål olika skuggor, kräver mindre klippningar, mm som går inom dina kriterier på gräsfröet.

  Därefter har vi även "Extra Green" som är extra vinterhärdig, slitstark, tät och mjuk samt färre klippningar.

  Jag länkar er till våra olika inspirationssidor där du kan se och läsa om vilket gräsfrö som passar dina behov för din gräsmatta bäst!

  Välja rätt grässort

  Inspiration gräs

  Vattningen är mycket viktig för din grässådd. När du sår gräs på hösten får du god hjälp av naturligt fuktig jord och luft, och bara den dagg som bildas kan ordna en stor del av vattningen som krävs för att gräset ska gro.

  Vattna området där din nya gräsmatta ska ta plats innan sådden för att jorden ska vara extra fuktig. Efter sådd vill du hålla ytan fuktig, men aldrig blöt. Håll ett öga på sådden och vattna hellre lite många gånger än mycket på en gång. Om du övervattnar kommer gräsfröna att klumpa ihop sig och flyta omkring på vattnet, vilket gör att gräsfröet tappar kontakt med jorden och groning försvåras.

  Tänk på att temperaturen bör vara över 10 grader när du sår gräs.

  Hoppas dessa svar hjälper er, har ni fler frågor är ni välkomna att vända er till oss!

  Agnes

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.